Zuigerpomp

De zuigerpomp is zeer geschikt voor het verpompen van visceuze producten, zoals speculaasdeeg, kokosvulling, fruitvulling, ontbijtkoek, pudding etc. Vullingen met stukjes tot ± 2 cm of met kwetsbare producten zoals kersen, pinda’s, harde stukjes chocolade, stukjes appel, rozijnen en krenten worden door deze zuigerpomp moeiteloos verpompt.

Kenmerken Zuigerpomp

  • Eenvoudig in gebruik
  • Bespaart veel tijd en geld
  • Verhoogt de hygiëne
  • Robuuste uitvoering
  • Makkelijk reinigbaar
  • Terugverdientijd binnen 6 maanden mogelijk

Diverse uitvoeringen Zuigerpomp

PA Food:
Serie zuigerpompen in hygiënische uitvoering. Verschillende typen zuigers mogelijk afhankelijk van de applicatie. Materiaal AISI 304 / AISI 316L. Zowel in- als uitwendig gepolijst.

PA Industry:
Industriële versie van de PA zuigerpompen. Verschillende typen zuigers mogelijk afhankelijk van de applicatie. Materiaal AISI 304 / AISI 316L / aluminium en gegalvaniseerd staal. Zuiger van PTFE. Pomponderdelen zijn geschroefd en makkelijk te demonteren. Geschikt voor toepassingen zoals lijm en verf.

PAR:
Lichte industriële zuigerpomp voor minder veel eisende toepassingen Materiaal AISI 304 / AISI 316L / aluminium en gegalvaniseerd staal. Pomponderdelen zijn geschroefd.

PA AP:
Zuigerpomp geschikt voor hoge drukken tot aan 150 bar. Materiaal AISI 304. Zuiger van PTFE.

Werking Zuigerpomp

De zuigerpomp wordt aangedreven door een luchtmotor middels perslucht. Het principe is te vergelijken met een fietspomp.
Daar waar meer kracht noodzakelijk is wordt gekozen voor een grote luchtmotor en daar waar het product makkelijker te verpompen is maar waar capaciteit het belangrijkste is, kan worden gekozen voor een grotere pomp en een kleinere luchtmotor. Uiteraard  kan de pomp worden aangepast op de wensen van de gebruiker en geoptimaliseerd worden voor de toepassing.

Meer informatie over de Zuigerpomp

> Ga naar onze download-pagina voor documentatie van de zuigerpomp
> Neem contact met ons op